Megfulladtak a heringek Izlandon

halpusztulás Izlandon, egy férfi a haltetemek által borított nyugat-izlandi Kolgrafafjordur vizében 2013. február 5-én. A több millió hal pusztulását feltehetőleg a oxigénhiány idézte elő.
Vágólapra másolva!
Néhány hónapon belül másodszor pusztultak tömegesen a heringek az izlandi Snaefellsnes-fjordban. Becslések szerint 25-30 ezer tonna hal pusztult el.
Vágólapra másolva!

Több ezer döglött hering lebeg az izlandi Snaefellsnes-tengeröböl vizében, ahol decemberben egyszer már 25-30 ezer tonna hering pusztult el oxigénhiány miatt. Az izlandi tengerkutató intézet szakemberei most a helyszínre utaztak, hogy felmérjék a károkat. A feltételezések szerint az oxigénhiány oka a fjord egy részének feltöltése, valamint egy 2004-ben épített híd lehet.

Forrás: MTI/AP/Brynjar Gauti
Becslések szerint ugyanannyi hal pusztult el, mint decemberben

Szakemberek szerint most ugyanannyi hal pusztulhatott el az öbölben, mint két hónappal ezelőtt. Róbert Arnar Stefánsson biológus becslései szerint 7000 tonna hal hever a parton, és ennél sokkal több a fjord fenekén. Tízezer tonna hering exportértéke körülbelül 7,2 millió euró az izlandi Morgunblandid lap szerint.

http://video.gemius.hu/liveinfo/iframe/1871520315001_2146627548001.html


A halak pusztulását oxigénhiány okozhatta