A féltékeny alfahím kikészítette a fiatal makákókat

Vágólapra másolva!
Három makákó nem bírta a féltékeny vezér zaklatását, ezért kiszöktek egy német állatkertből. Kettőt befogtak és kasztráltak, a harmadik még menekül.
Vágólapra másolva!

A türingiai Straussberg Kalandpark egyik legnagyobb látványossága a majomerdő, ahol 80 majom él. Három fiatal makákó, Fred, Richard és Paul azonban elszökött, mert az alfahím, Cornelius folyamatosan zaklatta őket. A szökés nem volt egyszerű, egy 2,5 méteres elektromos kerítésen kellett átmászniuk.

A helyzetet súlyosbítja, hogy kis területen nagyon sok hím makákó él együtt, ráadásul a 17 éves Cornelius szeszélyes, féltékeny és hataloméhes - írja a Spiegel angol nyelvű kiadása. A három fiatal makákó valószínűleg csinált valamit a nőstényekkel, Cornelius ezen húzta fel magát.

Richard nagyon lassú, őt már a szökés másnapján elfogták. Fred viszont kilométereket tett meg, és egy fán találták meg. A két majmot kasztrálták. Az állatkert szerint nem büntetésből, hanem azért, hogy lecsillapodjanak a kedélyek a kifutóban.

Paul a harmadik makákó azonban eddig megúszta a férfiassága elvesztésével fenyegető elfogást. A lap szerint hiába szerveznek szinte minden nap akciót a kézrekerítésére, a kalandpark közeli kiterjedt erdőben bőven talál magának almát és bogyókat, és ügyesen el tud bújni.