A látogatók előtt végzett társával egy oroszlán

Vágólapra másolva!
A gondozók nem tudják, miért ölte meg a nőstényt a dallasi állatkert hím oroszlánja.
Vágólapra másolva!

A látogatók szeme láttára ölte meg egyik nőstény társát egy hím oroszlán a Texas állambeli Dallas egyik állatkertjében: az intézmény munkatársai vizsgálják a vasárnap történt esetet.

A hím állat a nyakánál ragadta meg a Johari nevű, ötéves nőstényt. A boncolás eredményei szerint az oroszlán halálát nyaki sérülések és vérzés okozták. Az állatkert munkatársai szerint a két oroszlán évek óta békében élt egymás mellett, elképzelésük sincs arról, hogy a hím miért fordult Johari ellen, de nem áll szándékukban elaltatni.

A dallasi állatkert egyik látogatója által készített felvételen az látható, ahogy a látszólag nyugodt hímoroszlán megmarkolja a nőstény nyakát. "Először mindenki azt hitte, hogy játszanak, aztán látni lehetett, hogy a nőstény szenved" – idézte az egyik szemtanút a BBC News.

A dallasi WFAA tévécsatorna tudósítása az esetről

Az intézmény biztonsági szolgálata lezárta az oroszlánok területét, és a hím állatot máshová szállították. Rendkívül ritka és szerencsétlen esetről van, amelyhez hasonlót még nem láttam 35 évnyi állatkerti állatorvosi pályafutásom során – mondta Lynn Kramer, az állatkert vezető beosztású munkatársa.

Kramer szerint a vadon élő hím oroszlánok olykor megölik hím társaikat vagy akár a kölyköket is, de egy nőstény megtámadása rendkívül ritka dolognak számít.

Egy ilyen támadás megismétlődésének esélyét "nagyon halványnak" nevezte a szakember. Az állatkert mindenesetre elkülönítve fogja tartani a megmaradt két hímet és a két nőstényt, amíg kiderítik, hogy pontosan mi történt.