Kézi erővel mentettek ki egy elefántot Indiában

india elefánt árok mentés
Vágólapra másolva!
Árokba esett elefántot szabadítottak ki indiai természetvédők a Kaziranga Nemzeti Parkban. Kéziszerszámokkal és némi fájdalomcsillapítóval lettek úrrá a szorult helyzeten.
Vágólapra másolva!

Feltehetően egy, az éj leple alatt csemegézni induló elefántcsorda szerencsétlenül járt fiatal tagjára akadtak indiai természetvédők az ország északkeleti részén található Kaziranga Nemzeti Parkban. A teaültetvény egyik árkában tehetetlenül kapálódzó és fájdalmasan trombitáló állathoz nem tudtak ésszerű időn belül munkagépet hozni, így kéziszerszámokkal szélesítették ki az árkot, miután egy állatorvos némi fájdalomcsillapítót adott be a szenvedő indiai elefántnak (Elephas maximus).

Az elefántok társadalmában fiatalnak számító tízéves példánynak csak egy agyara volt, ami a helyieket a minden akadályt elhárító Ganésa istenségre emlékeztette, aki a monda szerint a Mahábhárata lejegyzése közben maga törte le egyik agyarát, hogy íróeszköznek használja. Az akadályok elhárítása a csapdába esett elefántnak egyedül nem sikerült, azonban az International Fund for Animal Welfare munkatársai a helyiek segítségével végül elérték, hogy saját lábán távozzon a fákon ülő nézőközönség legnagyobb örömére.

A teljes történet ennél jóval színesebb, jóllehet angol nyelvű változata elérhető itt.