Kikaparta magát sírjából a halottnak hitt macska

tetszhalott macska, Tampa Bay, Florida, a Tampa Bay-i Állatvédő Liga által közreadott kép
Tampa Bay, 2015. január 28. A Tampa Bay-i Állatvédő Liga által közreadott képen Bart, egy súlyosan sebesült macska 2015. január 27-én. Bartot elütötte egy autó, emiatt halottnak hitték, és eltemették, ő viszont nyilvánvalóan kikaparta magát a sírjából, és öt nappal később megjelent a gazdájánál. Az alig egyéves állatot törött állkapoccsal, megrepedt szemmel, a pofáján keletkezett zúzódásokkal kezelik, várhatóan hat hét múlva épül fel sérüléseiből. (MTI/AP/Tampa Bay-i Állatvédő Liga/Danyelle Ho)
Vágólapra másolva!
Öt nap után mászott ki a sírjából egy macska Floridában. Az állatot autó ütötte el, halottnak hitték és eltemették.
Vágólapra másolva!

A másfél éves Bart január 21-én került egy autó kerekei alá Tampában, Floriában. A szemlátomást súlyosan sérült és mozdulatlan állatot élettelennek hitték, ezért bánatos gazdája megkérte egy szomszédját, hogy ássa el helyette egy sekély gödörben, mert ő nem képes rá, annyira sajnálja az állatot.

– nyilatkozta később a szomszéd az ABC News-nak. Az eltemetett macska öt nappal később éhesen és kiszáradva, törött állkapoccsal, kiszakadt szemmel és szétzúzott arccal, de elevenen tűnt fel a szomszéd udvarán, miután szemlátomást kikaparta magát a sírjából.

A súlyosan sebesült Bart a Tampa Bay-i Állatvédő Liga által közreadott képen Forrás: MTI/AP/Tampa Bay-i Állatvédő/Danyelle Ho

Súlyos állapot

Gazdája először egy helyi állatklinikához fordult, nem tudta vállalni az állat gyógykezelésének költségeit, ezért az egyik helyi jótékonysági szervezettől kért segítséget. A Humane Society of Tampa Bay állatmentő alapjának segítségével Bart kedden többes műtéten esett át. Eltávolították kiszakadt szemét, összevarrták az állkapcsát és szondát ültettek be neki, hogy azon keresztül táplálkozhasson.

Ezer dolláros műtét

Az eddigi beavatkozások 1000 dollárba kerültek, de Bart immár felépülőben van súlyos traumáiból. Az állat öt-hét nap múlva hazatérhet a gazdájához, amint önállóan képes táplálkozni – közölte szerdán a Humane Society of Tampa Bay. Teljes felépüléséhez körülbelül másfél hónapra van szükség.

Bart története bejárta a világsajtót és a közösségi oldalakat: hol csodamacskának, hol zombimacskának nevezik az elgázolását és eltemetését túlélő állatot.