Így fürdetik a kislajhárt

lajhárbébi
Jimima nem igazán élvezte a fürdést
Vágólapra másolva!
Jimimát, a kislajhárt rühössége miatt kellett megfürdetni – a piciny állat nem igazán érezte jól magát a zuhany alatt, de a betegség kezeléséhez elengedhetetlen volt, hogy megmosdassák.
Vágólapra másolva!

Jimima, a lajhárkölyök a Costa Rica-i Lajhármenedék lakója, és enyhe rühösségben szenved – ezért volt szükség arra, hogy gondozói megfürdessék. A lajhárok általában nem szorulnak rá, hogy a dolgozók tisztítsák bundájukat, ez esetben azonban a betegség kezeléséhez elengedhetetlen volt, hogy Jimimát zuhany alá dugják.

A lajhármenedék

A Costa Rica-i Lajhármenedék olyan lajhárokat (Folivora) fogad be, amelyek valamilyen okból képtelenek önmaguk boldogulni a természetben. A cél azonban nem az, hogy az állatok örökre az intézetben maradjanak: a gondozók gyógyítják, felnevelik őket, hogy később visszaengedhessék őket a természetbe.

Jimima nem igazán élvezte a fürdést Forrás: Facebook / Discovery News

Kigyógyítják a kislajhárt

Bár Jimima nem igazán élvezi a fürdetést, rühössége kezelésének ez az első fázisa: amint az állat bőre tiszta, szőrét megfésülik, majd gyógykenőcsöt masszíroznak az érintett területekre. Jimima szerencsére a rühösség egy kezdeti fázisában van csupán, így könnyen gyógyítható.