Móresre tanították a hiénák az oroszlánokat

játék, játszó állatok, hiéna
Vágólapra másolva!
Sok hiéna oroszlánt győz – három dölyfös nagymacska úgy hitte elorozhatja egy csapat hiéna zsákmányát, végül azonban az állatok királya járt pórul.
Vágólapra másolva!

A felvételt egy turista készítette a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban. A hiénák egy bivalyt szemeltek ki maguknak fő fogásként és már neki is láttak volna a vacsorának, ha nem jelenik meg három oroszlán, hogy magának követelje a zsákmányt. Úgy tűnt a kérdés el is dőlt, a hiénák látszólag átadták a terepet az állatok királyának.

Az oroszlánok azonban nem sokáig élvezhették a lakomát, a hiénák rövidesen elkezdték zaklatni a falatozókat. Ez az agresszív viselkedés egyre intenzívebbé vált, végül az egyik oroszlánt meg is harapták a feldühödött hiénák. A sebzett ragadozó agresszívan nekitámadt a hiénafalkának, a túlerő azonban megfutamította az állatok királyát. Hasonlóan járt másik társa is, így végül egyetlen oroszlán maradt a tetemnél.

A magára hagyott nagymacska igencsak szorult szituációba került, főleg amikor a hiénafalka egésze visszatért a helyszínre. A minden oldalról támadott oroszlán próbált védekezni, végül azonban feladta a hiábavaló küzdelmet és kereket oldott az őt üldöző hiénák elől.

Sok hasonló érdekes videót láthat a Kruger Sightings honlapon.