Majdnem átesett egy hópárducon a síelő

2016.02.16. 09:49

Nagy szerencse kell ahhoz, hogy valaki hópárducot lásson. Az meg a csodával határos, ha szinte szó szerint belebotlik.

A hópárduc (Uncia uncia) rendkívül félénk, ritka és veszélyeztetett állat, amelyből mintegy 4-6 ezer példány élhet még Közép-Ázsia hegyvidéki területein. Sokan hónapokat áldoznak arra, hogy megpillantsák, egy síelő viszont majdnem elütött egyet Indiában.

Owen Lansbury 42 éves ausztrál fiatalember egy öt főből álló sícsoporttal siklott le a Dzsammu és Kasmír tartományban lévő Gulmarg menedékhelyen lévő egyik hegyoldalon, amikor döbbenetes látvány fogadta. Egy termetes hópárduc lapult előtte a hóban.

Szerencsére Lansbury még időben észrevette az állatot, így le tudott fékezni előtte, és az eseményt megörökítette a fejkamerája is.

Beleolvadt a környezetébe

Lansbury múlt csütörtökön tette fel a videót a Facebookjára, és az azóta szélsebesen elterjedt az interneten.

A videón látható állat szinte teljesen beleolvad a fehér környezetbe. Egy ideig mozdulatlanná dermedve figyeli a síelőket, majd felpattan, és lerohan a hegyoldalon.

Amikor az újságírók megkérdezték Lansburyt, nem ijedt-e meg az állattól, azt felelte, az állat valószínűleg jobban megijedt, mint ő. Lenyűgöző élmény volt, tette hozzá az India Timesnak adott interjúban.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK