Vágólapra másolva!
Gyönyörű felvételt közölt a NASA: a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről felvett videón táncol az északi fény a Föld légkörében, ráadásul elképesztő felbontásban.
Vágólapra másolva!

4K-s videót készített a NASA a Nemzetközi Űrállomás fedélzetéről begyűjtött felvételekből. A képkockákon az északi fény látszik, ahogyan táncol a bolygó atmoszférájában.

Az ötperces videót az ISS fedélzetéről készített képekből rakták össze, amelyeket az átlagosan 27 ezer kilométer per órás sebességgel haladó űrállomás asztronautái készítenek. A brit Tim Peake például előszeretettel tölt fel Twitterére olyan képeket, amelyeken a gyönyörű Aurora borealis látszik.

A felvételek változatos képeket mutatnak a Földről: az északi fényen kívül láthatunk éjszakai felvételeket és az aurora borealistól villódzó felhőket is. A gyönyörű égi jelenség a szivárvány majdnem minden színében pompázik.

A 4K-ban kiadott videó a NASA új projektjének, a Nasa UHD TV-nek az első projektje, amely nagy felbontású felvételeket fog közölni a világűrről és Földünkről.