Meghalt egy mitikus szörnyre vadászó nő

szörny, halál, vonat
Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy fiatal nő meghalt az amerikai Kentucky államban található Louisville város környékén. A szomorú haláleset érdekessége, hogy az érintett barátjával egy mitikus szörny után nyomozott. A nő halálát persze nem a legendabeli bestia okozta, hanem egy szembejövő vonat.
Vágólapra másolva!

Az Ohióból származó pár éppen a „Pope Lick” néven ismert misztikus lényt kereste a környéken, amikor a sínekre tévedtek, olvasható a Discovery News ismeretterjesztő hírportálon. Pechjükre annyira el voltak foglalva a nyomozómunkával, hogy nem vették észre a feléjük száguldó vonatot, ami nem tudott időben lefékezni és elgázolta a fiatal nőt. A férfi éppenhogy ki tudott térni a vonat elől, így túlélte a balestet.

Többen is meghaltak már legendavadászat közben

De mi is az a „Pope Lick” szörny? A helyi folklór szerint egy ember, kecske, birka nászából született kreatúra, ami már jó ideje lázban tartja Kentucky államot. Persze nem ez az egyetlen szörny, ami szerves részévé vált a modern legendáknak, valószínűleg mindenki ismeri a chupacabrát, mely elsősorban Dél-Amerikában riogatja az állattartókat.

Illusztráció Forrás: PublicDomain

A szellemek és bizarr lények utáni kutatás nem veszélytelen, előfordultak már ebből származó sérülések és halálesetek, igaz, ezek egyikét sem a fantáziabeli szörnyek okozták. 2006-ban például egy lányt lőttek le, miután barátaival egy kísértetháznak titulált építménybe tört be. A tulaj azt hitte, vandálok fenyegetik otthonát, így nem tétovázott, a lány legnagyobb szerencsétlenségére elsütötte puskáját. Nem volt kegyesebb a sors ahhoz az észak-karolinai férfihoz sem, akit szellemvadászat közben ütött el a vonat még 2013-ban.

Van olyan tragikus eset, amikor nem az áldozat hisz a természetfeletti lényben, hanem az őt megtámadó elkövető. 2014-ben két wisconsini lány akart halálra szurkálni egy harmadikat, hogy ezzel idézzék meg az internet népének egyik népszerű fantáziaszörnyét, Slendermant.

Sajnos a mostani haláleset várhatóan ugyancsak bekerül a „Pope Lick” szörnyet övező legendába, ami tovább táplálja a hülyeségekre fogékony személyek kíváncsiságát.