Rendben leszállt Oklahomában a Solar Impulse

napelemes repülő, napenergia, Andre Borschberg mérnök-pilótával, a Solar Impulse társaság vezérigazgatójával a fedélzetén felszáll a kizárólag napenergiával működő Solar Impulse repülőgép
Vágólapra másolva!
Teljesítette világkörüli útjának 11. szakaszát is a kizárólag napenergiával működő Solar Impulse 2 svájci repülőgép, amely 18 óra és 15 perc repülés után rendben landolt az oklahomai Tulsa nemzetközi repülőterén.
Vágólapra másolva!

A Bertrand Piccard svájci pilóta vezette napelemes kísérleti légi jármű Arizónából indult csütörtök hajnalban és késő este, röviddel éjfél előtt szállt le Oklahomában. A Tulsa World című hírportál szerint a Solar Impulse 2 várhatóan eltölt néhány napot a városban a jó időre várva, mielőtt továbbindulna New York felé, majd pedig az Atlanti-óceán átszelésére.

Vége a 11. szakasznak Forrás: MTI/EPA/Laurent Gillieron

A 2,3 tonnás, együléses repülőgépet 17 ezer napelem működteti. A nap közben felvett és eltárolt energiával éjszaka is képes repülni.

A 2015 márciusában Abu Dzabiban kezdődött világkörüli expedíció célja felhívni a figyelmet a tiszta és megújuló energiaforrásokra.