Az "idegenek" okozták a SpaceX katasztrófáját

SpaceX, katasztrófa
A piros kör jelzi az állítólagos "betolakodót"
Vágólapra másolva!
Természetesen nem baleset volt a SpaceX rakéta felrobbanása, állítják az összeesküvés-elméletek hívei. A robbanásról készített videón ugyanis észrevettek egy mozgó sötét foltot, amely szerintük egy idegen támadás bizonyítéka. Mások szerint csak egy madár.
Vágólapra másolva!

A SpaceX kereskedelmi űrrepüléssel foglalkozó vállalat eredetileg szombaton akarta felküldeni Falcon 9-es rakétájával az Amos-6 kommunikációs műholdat. A rutinnak számító csütörtöki próba során azonban egy nem várt hiba miatt a rakéta, valamint a hasznos teher, a szatellit megsemmisült. A drámai eseményt videofelvételen rögzítették.

A piros kör jelzi az állítólagos "betolakodót" Forrás: YouTube

A baleset okait még vizsgálják. A SpaceX közleménye szerint annyi biztos, hogy a probléma a felső rakétafokozat oxigéntankjánál keletkezett, a rakéta-hajtóanyag betöltése közben. Nem sérült meg senki.

A hivatalos verzió azonban nem győzte meg az éber kétkedőket, írja a Mail Online. Egyre több videó bukkan fel a katasztrófáról a neten, amelyek egy, az űrhajó felett a robbanás előtt és alatt elrepülő különös „anomáliát" ábrázolnak.

Az összeesküvés-elméletek hívei azt állítják, hogy ez egy idegen légi csapás, amely megakadályozta a kilövést. Többen odáig mennek, hogy az idegenek azt hitték, hogy nukleáris robbanófej van felerősítve a rakéta orrára, ezért akadályozták meg annak kilövését.

A reálisabban gondolkodó emberek szerint azonban a folt valószínűleg egy arra repülő madár lehetett.