Kiderült, melyik a leggyakrabban használt szín a neten

A neten használt leggyakoribb színárnyalatok
Vágólapra másolva!
Az internet kék, mégpedig szó szerint. A tíz legsűrűbben látogatott weboldalon majdnem kétszer olyan gyakran fordultak elő a kék különféle árnyalatai, mint a sárgának és pirosnak, és majdnem háromszor olyan sokszor, mint a zöldnek.
Vágólapra másolva!

Paul Herbert amerikai tervező egy olyan programot készített, amely kielemzi a különféle weblapok által használt színeket. Természetesen csak a betűk és grafikai elemek színeit vette figyelembe, a képekét nem. Érdekes eredményre jutott. A kéknek olyan nyomasztó a fölénye az oldalakon, hogy a türkizkéknek külön kategóriát kellett létrehoznia.

– írta Herbert a weboldalán.

A neten használt leggyakoribb színárnyalatok Forrás: Paul Herbert

Ezért írt egy olyan szkriptet, amely összegyűjtötte az Alexa.com által a legnépszerűbb tízbe sorolt webhelyen használt színeket. Szerepel köztük többek közt a Google (1.), a Facebook (3.), a Wikipedia (6.) és az Amazon (7.).

Színárnyalatok és színtelítettség Forrás: Paul Herbert

A kigyűjtés eredményét látványos grafikákon szemléltette. Ezeken többek közt láthatók a színek megoszlása az oldalak szerint, illetve a különféle színárnyalatok pontos hexadecimális kódjai is. Az érdeklődők a részletes grafikákat itt nézhetik meg!