Kétszer született meg egy baba Texasban

újszülött
Vágólapra másolva!
Gyakorlatilag ki kellett venni egy texasi nő méhéből a magzatát, hogy az orvosok el tudjanak távolítani egy daganatot. A műtét után visszatették a méhbe. A magzat túlélte a műtétet, másodszor is megszületetett, egészséges kislány lett belőle.
Vágólapra másolva!

Egy daganat miatt a terhesség 23. hetében olyan műtétet kellett végrehajtani a texasi Margaret Boemer magzatán, aminek során a baba szinte teljesen kikerült a méhéből. A műtét sikeres volt, a baba, akit LynLee-nek kereszteltek,

a terhesség 36. hetében másodszor is megszületett császármetszéssel,

írja a CNN.

Az esetek felében csak születés után műtenek

A daganatot rutinszerű ultrahangvizsgálaton fedezték fel, egész pontosan sacrococcygeális teratómáról volt szó. Ez olyan ritka daganat, ami a terhesség során a magzat farkcsontján fejlődik ki.

Az esetek felében a magzat jól viseli a daganatot, a terhesség zavartalanul lefolyhat, csak a baba megszületése után távolítják el. Az esetek másik felében (ezek közé tartozott Boemer magzata is)

a daganat elszívja a vérellátást a magzattól, ami végül a magzat halálához vezet.

Nem voltak jók az esélyek

A legtöbb orvos azt tanácsolta Boemernek, szakítsa meg a terhességet, de Darrell Cass, a texasi magzatközpont igazgatója felajánlotta neki a műtét lehetőségét. A magzat megmentésére csak nagyon kis esély volt, de Boemer az operációt választotta.

Gyakorlatilag kivették a méhből

Mikor megműtötték,

a daganat már nagyobb volt, mint a magzat. Az operáció elvégzéséhez az orvosoknak hosszú vágással fel kellett nyitniuk Boemer méhét,

a magzatvíz szinte teljesen elfolyt, a magzat gyakorlatilag kikerült a méhből.

A daganat nagy részét eltávolították, a magzatot visszahelyezték a méhbe, a vágást összevarrták.

Boemer a terhesség hátralévő részét ágyhoz kötve töltötte. Miután a baba másodszor is megszületett, azonnal az intenzívre vitték, és eltávolították a daganat maradékát, amihez az első műtét során nem fértek hozzá, és ami újra nőni kezdett.