Karatézó pingvineket örökített meg a National Geographic

pingvin
Vágólapra másolva!
Noha a pingvineket legtöbben aranyos, szelíd állatoknak tartják, vadul tudnak küzdeni, ha úgy érzik, támadás vagy provokáció érte őket. Egy ilyen jelenetet örökítettek meg a National Geographic videóján, ahol a hazatérő férj egy másik hímmel találja in flagranti a nejét.
Vágólapra másolva!

A legtöbb madárral ellentétben, amelynek üregesek a szárnycsontjai, a pingvinek csontjai tömörek, hisz nincs szükség arra, hogy könnyűek legyenek a repüléshez. Ez lehetővé teszi, hogy félelmetes fegyverként használják a szárnyukat, akár

másodpercenként nyolc ütést is mérve

az ellenfélre.
A pingvinek csőre – amelyet normális esetben arra használnak, hogy üreget ássanak a talajba – szintén veszélyes fegyver lehet.

A National Geographic által rögzített jelenetben az egyik pingvin a párját egy másik hímmel találja a fészekben. Ezt nem hagyhatja annyiban, ezért azonnal verekedni kezdenek.

A cél a rivális elűzése, de az keményen állja a harcot. Noha a pingvinek hájrétege megvédi a létfontosságú szerveiket, a vér hamar kiserken.

Elfajult a családi viszály Forrás: Twitter

Mivel a tojó az új szeretője pártjára áll, a megcsalt férj tovább folytatja a harcot, de végül kénytelen megszégyenülten elkullogni. A vereség nemcsak párjának elvesztését jelenti, de a sok sérülés miatt nagy valószínűséggel hamarosan ragadozók zsákmányául esik.