Horror a nappali ablakán: gyíkot majszol a pók

pók, gekkó
Vágólapra másolva!
Ausztrália soha nem fogy ki a bizarr pókos sztorikból. E történetek leggyakoribb szereplői a vadászpókok, amik nem restek elfogyasztani még az egereket sem. Egy család most azt találta, hogy nappalijának ablakán épp egy ilyen ízeltlábú majszolja az általa elkapott gyíkot.
Vágólapra másolva!

A képeket az ausztrál Melanie Jade készítette. Elmondása szerint a pók igen termetes volt, testmérete elérte a 12 centimétert. „Éppen vacsoráztunk, amikor észrevettük, hogy egy nagydarab valami van az ablakon. Közelebb mentem és akkor láttam, hogy egy hatalmas vadászpók terpeszkedik ott, szájában egy aranyos pici gekkóval" – idézi a Sun magazin a szemtanút. „Nem tehettünk semmit, így a természetre bíztuk a dolgot" – tette hozzá.

A vadászpókok (Sparassidae) családjába tartozó fajok gyakoriak Ausztráliában és számuk egyre csak növekszik.

Impozáns méreteik mellett leginkább arról ismertek, hogy nem készítenek hálócsapdákat, hanem nemes egyszerűséggel levadásszák a kiszemelt zsákmányállatot: mérgükkel megbénítják az áldozatot, majd elfogyasztják a tehetetlen prédát.

Szerencsére az emberre nem jelentenek veszélyt. Étlapjukon főként rovarok és más gerinctelenek szerepelnek, de gyíkokat is elejthetnek.