Vágólapra másolva!
Egy brit férfi agyvérzést kapott, miután fodrásznál járt. Az orvosok szerint hajmosás közben megsérült egy artéria, ezt szépségszalon-szindrómának hívják. A férfi beperelte a fodrászszalont, 37 millió forintnyi kártérítést kapott.
Vágólapra másolva!

Súlyos következményekkel járt egy 45 éves brit férfi számára a hajvágás: a hajmosáskor valószínűleg olyan mértékben megnyúlt a nyaka, hogy két nappal később agyvérzést kapott - közölte hétfőn a The Times című brit napilap.

Szépségszalon-szindróma

Miután Dave Tyler egy üzleti megbeszélést követően összeesett, egy londoni klinikára került, ahol számára szokatlan módon az orvosok megkérdezték tőle, járt-e az elmúlt időszakban fodrásznál. Állapotára ugyanis már szava is van az orvostudománynak: szépségszalon-szindróma.

A szakértők abból indulnak ki, hogy

a nyak nyújtogatása közben egy artéria olyannyira megsérült, hogy vérrög keletkezett, ami kiváltotta az agyvérzést.

Bár ritkák, a szakirodalomban nem ismeretlenek az ilyen esetek. A The Times két hasonló esetet is említ 2000-ből és 2014-ből, melyekről szakmagazinok is beszámoltak.

Kártérítést kapott

Tyler 2011-es agyvérzését követően három hónapot töltött kórházban és a mai napig bottal jár, látási problémái vannak és soha többé nem vezethet autót.

Beperelte a fodrászszalont, amiért az nem védte megfelelően a nyakát.

Peren kívüli megegyezés után a lap szerint 90 ezer font (36,5 millió forint) kártérítést kapott.