Twitteren háborog egy dinós cikk miatt egy kreacionista

bárka, Noé
Bemutatják a bárkát a sajtó munkatársainak
Vágólapra másolva!
A Noé bárkájának másolatát felépítő Ken Ham, amerikai kreacionista csúsztatással vádolja a The Washigton Post folyóiratot, mert ott az jelent meg, hogy a kreacionisták szerint az özönvíz pusztította ki a dinoszauruszokat.
Vágólapra másolva!

Ken Ham azzal került reflektorfénybe tavaly, hogy Kentucky államban felépítette az „életnagyságú" Noé bárkáját, amelyben elhelyezte az „összes" állatot, amelyet Noé magával vitt, hogy elkerüljék az özönvizet.

Forrás: AFP/2016 Getty Images/Aaron P. Bernstein

A bárkán is voltak dinók

Ham, aki úgy hiszi, hogy a Föld 6000 éves, több twitteres posztban kelt ki a The Washington Post cikke ellen, mert azt írták, hogy kreacionisták szerint a dinoszauruszok az özönvíz idején pusztultak ki. Holott a bárkát készítő Ark Encounter szervezet nem állítja ezt, sőt a bárkán megtekinthetők a ketrecekben lévő dinoszauruszmodellek is a többi állat mellett.

Ham szervezete cselesen fogalmaz. Azt mondják, hogy a legtöbb dinoszaurusz kipusztult az özönvízben – mely esemény szerintük 4300 éve játszódott le –,

de nem mind közvetlenül az özönvíz következtében.

Evolucionista érvelés az evolúciótagadótól

„Azon (dinoszauruszok) utódai, amelyek leszálltak a bárkáról, végül ugyanannak a nyomásoknak voltak kitéve, amelyek a mai állatpopulációk kihalását idézik elő" – olvasható egy 2011-es blogbejegyzésben. Az külön humoros, hogy – bár nem mondják ki –, de jószerivel

ugyanazzal az evolúciós nyomással érvelnek, amellyel Darwin is,

annak ellenére, hogy kézzel-lábbal tiltakoznak az evolúcióelmélet ellen.

A tudósok egyébként szinte kivétel nélkül egyetértenek abban, hogy a dinoszauruszok 65 millió éve tűntek el e Föld felszínéről. Az okokban még nincs teljes egyetértés, de nagyon valószínű, hogy egy üstökös- vagy aszteroidabecsapódás vezetett a tömeges kihaláshoz, amelyet erőteljes vulkánkitörések és a tengerszint megemelkedése kísért.