Sikerült befogni a Dragon teherűrhajót

Dragon, űrhajó, befogás, ISS
A NASA tévén keresztül közvetítette a Dragon űrhajó befogását
Vágólapra másolva!
Sikerült a Nemzetközi Űrállomás (ISS) űrhajósainak befogniuk egy robotkar segítségével a SpaceX amerikai magáncég Dragon teherűrhajóját csütörtökön.
Vágólapra másolva!

Az európai űrkutatási hivatal Twitter-oldalán jelentette, hogy az előző napi sikertelen dokkolási manővert követően az amerikai Shane Kimbrough űrhajós és francia kollégája, Thomas Pesquet a Canadarm nevű robotkar segítségével befogta a teherűrhajót, és az elkövetkező órákban csatlakoztatják az űrállomáshoz. Szerdán a dokkolás a Dragon helymeghatározó rendszerének hibája miatt nem járt sikerrel.

A vasárnap Cape Canaveralről Falcon 9-es típusú hordozórakétával indított Dragon két és fél tonna rakományt, utánpótlást és kísérletekhez szükséges anyagokat, többek között antibiotikumoknak ellenálló, erősen fertőző baktériumokat szállít.

A NASA tévén keresztül közvetítette a Dragon űrhajó befogását Forrás: NASA TV

A kazahsztáni Bajkonurból szerda reggel felbocsátották a Progressz-MSZ05 típusú orosz teherszállító űrhajót, fedélzetén szintén a Nemzetközi Űrállomás legénységének szánt 2,5 tonna utánpótlással. A Progressz várhatóan február 24-én csatlakozik a Nemzetközi Űrállomáshoz.