Letölthetővé tenné a gondolatokat Elon Musk

Human brain anatomy, artwork ARTWORK ILLUSTRATION NOBODY NO ONE NO-ONE BIOLOGY BIOLOGICAL ANATOMY HUMAN ANATOMY ANATOMICAL BIOMEDICAL ILLUSTRATION MEDICINE AND HEALTH HEALTHCARE 3D 3 DIMENSIONAL THREE DIMENSIONAL BLACK BACKGROUND PLAIN BACKGROUND BRAIN HU
Human brain anatomy, computer artwork.
Vágólapra másolva!
Az emberi agy és a számítógép közvetlen összekapcsolásának lehetőségét tanulmányozza Elon Musk amerikai feltaláló és üzletember - értesült a Wall Street Journal (WSJ) című üzleti lap.
Vágólapra másolva!

A 45 éves milliárdos egy közeli munkatársa megerősítette a lapnak, hogy a Tesla villanyautógyár és a SpaceX űripari cég alapítójának részesedése van a Kaliforniában tavaly júliusban bejegyzett, egyelőre meglehetős homály fedte Neuralink cégben, amelyet a bejegyzés szerint orvostudományi kutatások céljából hoztak létre.

A WSJ értesülése szerint a Neuralink olyan miniatűr agyi elektródákat akar kifejleszteni, amelyekkel egy napon le- és feltölthetővé válnának a gondolatok a számítógép és az emberi agy között. A meg nem nevezett forrás, aki egyike az alapítóknak, úgy tudja, hogy Musk alapvetően maga akarja finanszírozni a kutatást, amely azonban még embrionális stádiumban van.

Forrás: Origo

Elon Musk már egy tavalyi konferencián arról beszélt, hogy a jövő egyik fontos technológiájának tartja a komputerekkel való kapcsolattartásra szolgáló mesterséges idegszöveteket. Szerinte ez a technológia segíthetne az embernek lépést tartani a mesterséges intelligenciával, amelynek lehetséges túlhatalmától Musk már többször óva intett. A technológiazseni akkor az agykéreghez kapcsolódó közvetlen interfészről beszélt, de csak nagy vonalakban, így nem volt egyértelmű, hogy már egy konkrét projektről vagy csak technológiai fantáziálásról van-e szó.

A WSJ-t tájékoztató forrás szerint tárgyaltak a projektben való részvételről Peter Thiel milliárdossal is, akit Musk már a Paypal közös alapítása óta ismer, és aki Donald Trump elnök kevés Szilícium-völgyi rajongója egyikeként ismert.