7 tipp a könnyed nyelvtanuláshoz

nyelvtanulás diák fejhallgató tanulás
Tanulásra a délután az ideális
Vágólapra másolva!
Az idegen nyelveket nem csak iskolában, kurzusokon és magántanárok segítsgével lehet megtanulni. Sőt nem is kell külföldre utazni hozzá.
Vágólapra másolva!

Egy német ikerpár tesztelte, hogy mi szükséges ahhoz, hogy könnyen megtanuljanak egy új idegen nyelvet. Ők, állítólag, egy hét alatt tanultak meg törökül.

Mi lehet egy hét alatt elérni? Mikor és milyen magas célokat tűzzünk ki magunk elé? Ezek voltak azok a kérdések, amiket az ikrek, Matthew és Michael Youlde feltettek maguknak. Ezekre az eredményekre jutottak:

1. 8 órát kell felszabadítani a mindennapokból

Arra, hogy minden figyelmüket a választott nyelvre fordítsák.

2. Képzelje el a célját, miért dolgozik majd olyan keményen

Az ikrek azt tűzték ki célnak, hogy minden héten egy új nyelvet tanulnak meg. Aztán jött a kérdés: melyik nyelvet? A legközelebbi opció a török nyelv volt, mert legalább 300 ezer török munkás él a közvetlen környékükön. Ahhoz, hogy mindent és mindenkit megértsenek, fontos, hogy tudjanak törökül.

3. A passzív tanulás is hatásos

Tipp: írja le a közvetlen környezetét az új nyelven. Hiszen ami nap mint nap körbeveszi, azt előbb utóbb megtanulja, és könnyebb lesz az asszociáció révén megtanulni.

Nagyon egyszerűen kell elképzelni. Kicsi apró cetliket kell mindenre ragasztani, amire az idegen nyelven van felírva a tárgy neve. Erre egy óra is elég. A lényeg, hogy mind használati tárgy legyen, hogy hozzá lehessen rendelni kifejezéseket.

4. Tanuljon egy társsal

A legjobb motiváció az, ha van valaki, akivel együtt tanulhatja a nyelvet. Nem számít, hogy előbb utóbb egymás konkurenciájává válhatnak. A lényeg, hogy hatékonyabban lehet megtanulni a nyelvet. Hiszen

a versenyszellem élteti az akaratot tovább.

Nem mellesleg segít a kiejtés ellenőrzésében is.

5. Motiválja magát kicsi sikerekkel

A gyerekeknek is szükségük van dicséretre és motivációra. Mi más lehetne a legerősebb motiváció, ha nem a siker? Például ha vendégek érkeznek, egészséges dicsekvés, ha az új idegen nyelven köszöntjük őket.

6. Merüljön bele a nyelvbe

Nézzen filmet, hallgasson zenét, főzzön tradicionális ételeket. Csináljon bármit, ami ahhoz az idegen nyelvhez kötheti. Hiszen ha megismeri a nyelvhez tartozó kultúrát, azzal magába szippantja a nyelvet is.

Tanulásra a délután az ideális Forrás: Kovács Attila

7. A változatosság az élet sava-borsa

A tanulásnak van egy haditerve. Állítsa át a telefonját idegen nyelvre. Az alkalmazásokat, a televíziót és a rádiót is. Mindennap valami újat kell nézni, hallgatni az új nyelven, míg mindent meg nem ért.