Felbocsátották az első mongol műholdat

Sat-1
Mongólia sikerrel állította pályára az első távközlési műholdját, a Sat-1-et (a kép illusztráció)
Vágólapra másolva!
Mongólia felbocsátotta első műholdját szerdán, a távközlési célokat szolgáló űreszköz indítása részét képezi az ázsiai ország új technológiákat felhasználó erőfeszítéseinek, hogy nyersanyagfüggő gazdaságát diverzifikáltabbá tegye.
Vágólapra másolva!

Történelmi pillantnak nevezte a műhold pályára állítását a mongol házelnök

A mongol parlament hivatalos honlapján közzétett videó szerint a Mongol Sat-1 nevű, 1227 megahertzen működő műhold segít majd a kelet-ázsiai ország televíziós műsorszórásának, internetes és telekommunikációs szolgáltatásainak a kiszélesítésében.

Mongólia sikerrel állította pályára az első távközlési műholdját, a Sat-1-et (a kép illusztráció) Forrás: AsiaSat

A műholdat az Asia Broadcast Satellite (ABS) telekommunikációs és internetszolgáltató vállalattal kötött partnerség keretében indították."A projekt, amely több mint 10 éve indult, végre beteljesedett. Ez történelmi előrelépés, és büszkék vagyunk, hogy Mongólia felbocsátotta első műholdját az űrbe" - jelentette ki Miegombín Enhbold, a mongol parlament házelnöke.

Több feladatot is ellát a Sat-1 műhold

Enhbold szerint a műholdat űrből történő kutatási célokra, így a többi között a térképészetben,

illetve a természeti katasztrófákra való felkészülésben is felhasználják majd.

Mongólia korszerű technológiákra támaszkodva próbálja egymással összekötni távoli, nehezen hozzáférhető térségeit, és ebben az igyekezetében tucatnyi televíziós műsorszolgáltatót indított el az elmúlt évtizedben.

A Sat-1-et az Asia Broadcast Satellite (ABS) telekommunikációs és internetszolgáltató vállalattal kötött partnerség keretében indították útjára Forrás: AsiaSat

A mobiltelefonok szintén nélkülözhetetlen részeivé váltak Mongólia hagyományos életmódot folytató nomád pásztorai mindennapjainak, hozzáférést biztosítva a távoli települések lakóinak a bankszolgáltatásokhoz, illetve az időjárás figyelmeztetésekhez.