Megkezdődött a Magyar Tudományos Akadémia tisztújító közgyűlése

2017.05.08. 14:02

Lovász László elnöki köszöntőjével indult az MTA 188. közgyűlése. Az MTA legfőbb döntéshozó testületének ülésén hétfőn átadták a legrangosabb akadémiai elismeréseket, majd megkezdődött a megszokottnál is több témát tartalmazó munkaközgyűlés. Kedden zárt ülésen megválasztják az MTA tisztségviselőit. Az idei közgyűlésen rendezik meg először a fiatal kutatók fórumát.

A női kutatók és a fiatalok támogatására, az akadémiai kutatóintézet-hálózattal kapcsolatos feladatokra, valamint az MTA számára kulcsfontosságú nemzetközi együttműködésekre is kitért beszámolójában az Akadémia elnöke.
További részletek:
http://mta.hu/kozgyules2017/az-mta-egyseges-es-annak-is-kell-maradnia-lovasz-laszlo-elnoki-beszamoloja-107680

Mennyi jutott tavaly a kutatási infrastruktúra fejlesztésére, a Lendület programra, illetve az Akadémia egyetemi partnereivel indított kutatási programokra? Egyebek mellett erről is beszélt Lovász László elnök az MTA 188. közgyűlésének első napján.
További részletek:
http://mta.hu/kozgyules2017/csaknem-negyedevel-nottek-az-akademiai-intezmenyek-sajat-bevetelei-tavaly-elnoki-beszamolo-az-mta-gazdalkodasarol-107678

Vizi E. Szilveszter, az MTA rendes tagja vehette át a Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésének hétfői nyilvános ünnepi ülésén az Akadémiai Aranyérmet.
További részletek:
http://mta.hu/kozgyules2017/vizi-e-szilveszter-kapta-az-akademiai-aranyermet-107672

Összesen tizenöt kutató részesült kiemelkedő tudományos munkássága elismeréséül Akadémiai Díjban a Magyar Tudományos Akadémia 188. közgyűlésének hétfői nyilvános ünnepi ülésén. Az eseményen átadták a külhoni magyar tudósok tevékenységét elismerő Arany János-életműdíjat, a tudományos ismeretterjesztésért járó Akadémiai Újságírói Díjat, valamint a kereskedelem és ipar területén elért eredményeket elismerő Wahrmann Mór-érmet is.
További részletek:
http://mta.hu/kozgyules2017/akademiai-elismereseket-adtak-at-az-mta-188-kozgyulesen-107676