Felrobbant a floridai folyó egy vödör víztől

folyó, robbanás, manátusz
Karibi manátuszok okozták a floridai "vízrobbanást"
Vágólapra másolva!
Látszólag ijesztő videó bolygatta fel a net népét. A ViralHog YouTube csatornájára feltöltött felvételen egy férfi loccsant egy vödör vizet egy hajóról a folyóba. A loccsanás helyétől egy méterre a víz hirtelen mintha felrobbanna: hatalmas pezsgés támad, óriási „buborékok” törnek a felszínre, majd minden elcsendesedik. A netezők hamar megfejtették a jelenség okát, és általános felháborodás kíséri a férfi óvatlan cselekedetét.
Vágólapra másolva!

A ViralHog YouTube csatornájára június 20-án töltötte fel a „vízrobbantó” videót egy floridai feleség. A leírás szerint férje vihar után loccsantotta ki a vödör vizet, amelynek nem várt hatása lett. „Sose fürdök többet ebben folyóban” – mondták egymásra nézve.

A „robbanást” azonban nem valamilyen veszedelmes tengeri szörnyek, hanem a világ legjámborabb emlősei közé tartozó

karibi manátuszok vagy lamantinok (Trichechus manatus) okozták.

Valószínűleg megijedtek a beöntött víz okozta zajtól, és megzavarodva feltörtek a felszínre. Az sem kizárt, hogy többszöri vízbeöntés eredménye a zűrzavar.

Ez viszont komoly következményekkel járhat a „szórakozó” férfira nézve.

Ugyanis a sebezhető manátuszok szigorúan védettek Floridában, és mindenféle háborgatásuk börtönbüntetést vonhat maga után.

Karibi manátusz (Trichechus manatus) Forrás: Wikimedia Commons

A hatóságok már kinyomozták a házaspár személyazonosságát, és folyik ellenük a vizsgálat a folyó manátuszainak állítólagos zargatásáért. A vizsgálat megindításához valószínűleg hozzájárult a felháborodott kommentelők követelése is, akik szintén az eset tisztázását sürgették.

Karibi manátuszok okozták a floridai „vízrobbanást” Forrás: ViralHog via YouTube