Brit tudósok: keresztrejtvény-fejtés mellett szexeljen is!

szex
Vágólapra másolva!
Nemcsak az agy-, hanem a rendszeres ágytorna is javítja az emlékezetet: ötven év felett a rendszeres szex jelentősen javítja az agyi funkciókat, hasonlóan a keresztrejtvény-fejtéshez.
Vágólapra másolva!

Az Oxfordi és a Coventryi Egyetem kutatói vizsgálatuk során 50 és 83 éves kor közöttieket, 28 férfit és 45 nőt kérdeztek meg arról, milyen gyakran élnek szexuális életet.

Lényegesen jobban végeztek a teszteken azok, akik legalább hetente egyszer élnek szexuális életet. A Journals of Gerontology című szaklapban bemutatott tanulmány szerint a nemi életet gyakrabban élőknek jobbak a nyelvi képességeik és jobb az emlékezőképességük is, mint a szexuálisan passzívabbaknak.

- olvasható a tanulmányban.

Forrás: PhotoAlto/Marin

"Az emberek nem szeretnek arra gondolni, hogy az idősebbek is élnek nemi életet. Ezen a hozzáálláson változtatnunk kell, és figyelembe kell venni a szex pozitív társadalmi hatását az ötven éven felüliekre" - mondta Hayley Wright, a kutatás vezetője. A kutatók a továbbiakban biológiai indokokkal akarják megalapozni a megállapított összefüggést. Azt kutatják, vajon az olyan hormonok, mint a dopamin és az oxitocin befolyásolják-e a szex és az agyi funkciók közötti összefüggést.