Szívszorító videó egy elefántborjú élesztgetéséről

sérült elefántborjú
sérült elefántborjú
Vágólapra másolva!
A szafarikon az embereknek nemcsak felemelő, de megrázó élményekben is részük lehet. Különösen szomorú, ha nem a természet rendje miatt, hanem egy felelőtlen embertársunk miatt történik tragédia.
Vágólapra másolva!

A zimbabwei Hwange Nemzeti Parkban készült videót egy ott nyaraló nyugdíjas, Heidi Haas töltötte fel a Latest Sightings You Tube csatornájára.

A leírásból kiderül, hogy a szafarin lévő csoport egy szomorú, de szerencsére ritka eset szemtanúja volt. Egy elefántcsorda tagjai egy láthatóan súlyosan sérült borjat próbálnak visszahozni az életbe. Könnyfakasztó látvány, ahogy a csorda minden tagja igyekszik részt venni a mentésben.

Sajnos a borjú olyan súlyos sérüléseket (valószínűleg láb- és gerinctörést) szenvedett egy felelőtlen gyorshajtó autós miatt, hogy esélye sem volt a gyógyulásra. A helyszínre érkezett vadőröknek komoly veszélyt jelentett a csorda ellenállása, míg végül sikerült megszabadítani a kis állatot a szenvedéseitől.

Több korábbi kutatás kimutatta, hogy az emlősök közül csak néhány képes felfogni valamilyen szinten a halál fogalmát, és az elefánt is ezek közé tartozik, ezért is igyekeznek segíteni a csoporttársaiknak.