Hatalmas pók ejtette túszul a szerelmeseket

vadászpók
Vágólapra másolva!
Rémálomba illő pók zavarta meg egy szerelmespár romantikus főzőcskézését Ausztráliában.
Vágólapra másolva!

A Queensland államban található Mount Coolum környékén élő Lauren Ansell által publikált képen egy nagytermetű vadászpók látható, amelyet a Harry Potter szörnye után Aragognak kereszteltek el – írja a Daily Mail.

A pár éppen az aznapi vacsorához készülődött, amikor a pók felmászott a ház üvegajtajára. Bár az ízeltlábú eleinte ártalmatlannak tűnt, nem viselte jól, hogy a pár megpróbálta eltávolítani az üvegajtóról.

„A párom éppen főzött, amikor a pók megjelent. Nem akartuk megölni, de nagyon nem tetszett neki, hogy el szeretnénk zavarni” – nyilatkozta Ansell a lapnak. Szerencsére a történet boldog véget ért és senkinek nem lett semmilyen baja.

Emberre nem veszélyesek

A vadászpókok (Sparassidae) családjába tartozó fajok gyakoriak Ausztráliában. Impozáns méreteik mellett leginkább arról ismertek, hogy nem készítenek hálócsapdákat, hanem nemes egyszerűséggel levadásszák a kiszemelt zsákmányállatot.

Étlapjukon főként rovarok és más gerinctelenek szerepelnek, de gyíkokat is elejthetnek. Ijesztő küllemük ellenére szerencsére nem mérgezőek, így az emberre nem jelentenek veszélyt.