Szörföst támadott meg egy fehér cápa Ausztrália keleti partjainál

nagy fehér
A nagy fehércápa harapásereje 1,6 tonna/cm2
Vágólapra másolva!
A Föld legszerencsésebb emberének nevezte barátja azt a szörföst, akit vasárnap ért cápatámadás Ausztrália keleti partjainál. A szörfdeszka felfogta a félelmetes ragadozó támadásának erejét, így a férfi enyhébb sérülésekkel megúszta az életveszélyes kalandot.
Vágólapra másolva!

A 35 éves Abe McGrath Ilukánál, Új-Dél-Wales északi partvidékén szörfözött vasárnap, amikor megtámadta egy körülbelül három és fél méteres fehér cápa.

A rendőrségi közlemény szerint a cápa a víz alól rontott neki a deszkának, ami nagyot csattant, a rajta fekvő szörfös pedig több méter magasra a levegőbe repült, majd a vízbe esett.

A nagy fehércápa harapásereje 1,6 tonna/cm2 Forrás: Wikimedia Commons

A cápa aztán még körözött egy kicsit az áldozata körül, de később elúszott.


A szörfösnek sikerült a deszkába kapaszkodva kievickélni a partra, ahol a barátja sietett a segítségére, és kórházba vitte.

A cápa fogai eltépték a ruháját, és a csípőjét is felsértették, de a sebesülés ellátása után még aznap éjjel hazamehetett a kórházból.

Nagy fehér cápa az ausztrál vizekben. Forrás: Biosphoto/© Patrice Heraud / Biosphoto - Droit géré - Oeuvre protégée par copyright - - - -/Patrice Heraud

Barátja szerint, ha McGrath nem feküdt, hanem ült volna a szörfdeszkán, biztos leharapta volna a lábát a cápa.

Két hete egy 37 éves szörfös menekült meg hasonló módon egy háromméteres fehér cápa támadásától Ausztrália délkeleti partvidékén. A ragadozó fogai a deszkát marcangolták szét, a férfi pedig csupán felszíni sérülésekkel megúszta a veszélyes találkozást.