A szelfizés veszélyezteti Amazónia állatait

szelfi állat
Vágólapra másolva!
A turisták egyre több szelfit készítenek Amazónia jellegzetes állataival, a nagy érdeklődés miatt kegyetlenül bánnak az állatokkal az utazásszervezők - hívta fel a figyelmet a jelenségre a World Animal Protection állatvédő szervezet.
Vágólapra másolva!

A szervezet jelentésében azt írta, 2014 óta 292 százalékkal emelkedett a vadállatos szelfik száma az Instagramon az egész világon, ezek 40 százalékán az ember "helytelenül viselkedik az állattal". A jelentés szerint az állatokat foglyul ejtik, gyakran verik is a turistákat kiszolgáló üzletágban dolgozók.

- írta a szervezet.

Forrás: World Animal Protection

A brazíliai Manaus városában például 18 utazásszervező cég közölte, hogy amazóniai ajánlataik 94 százaléka tartalmazza az állatokkal fényképezkedést. A szelfik leggyakoribb állati szereplői az amazonasi folyamidelfin, a háromujjú lajhár, a kajmánfélék, a zöld anakonda és a mókusmajom. "Jó okunk van azt hinni, hogy a szelfi céljára használt háromujjú lajhárok fél évnél tovább nem élik túl ezt a bánásmódot" - olvasható a jelentésben.

Roberto Cabral, az Ibama brazil környezetvédelmi intézet koordinátora az AFP-nek elmondta, hogy szelfi céljára állatokat fogva tartani tilos. Bár a probléma az illegális állatkereskedelemhez képest "minimális", arra kérte a turistákat, ne kövessék ezt a divatot.