Eladó az utolsó dokumentum, amelyet Kennedy elnök aláírt

Kennedy
Az elnök az ovális irodában, kisfiával
Vágólapra másolva!
Eladásra kínálják Philadelphiában azt a dokumentumot, amelyet John F. Kennedy egykori amerikai elnök a halála előtt utoljára aláírt a Fehér Házban.
Vágólapra másolva!

A történelmi dokumentumok kereskedelmével foglalkozó Raab Collection elnöke, Nathan Raab szerint a ritka dokumentum egy fénykép, mely az elnököt ábrázolja íróasztala mögött ülve, az ára 80 ezer dollár (21 millió forint). A szakember szerint

ez a Kennedy elnökségének idejéről származó "egyik legfantasztikusabb és legjelentősebb relikvia", amely valaha a piacra került.

1963. november 21-e reggelén Kennedy először megreggelizett a gyerekeivel, majd alig egy órával a Texas állambeli San Antonióba indulása előtt, még találkozott Thomas Estesszel, az Egyesült Államok Burkina Fasóba akkreditált nagykövetével, valamint Charles Darlingtonnal, a Gabonba akkreditált nagykövettel. Ez volt az utolsó találkozója a Fehér Házban.

Estes szerint az elnök akkor átadta neki az aláírt fényképet és arra kérte, hogy maradjon Washingtonban, amíg visszatér Texasból, hogy folytatni tudják a beszélgetésüket. Kennedy ezután útnak indult San Antonióba.

Az elnök és kisfia az ovális irodában Forrás: Wikimedia Commons

John F. Kennedy 1961 és 1963 között volt az Egyesült Államok 35. elnöke. A hidegháború egyik legforróbb évtizedének kezdetén foglalta el az ovális irodát: meg kellett küzdenie a kubai helyzettel (Disznó-öböl, kubai rakétaválság), a kommunizmus latin-amerikai előretörésével, elnökségére esett a berlini fal felépítése és ekkor kezdődött a vietnami válság is. 1963. november 22-én merénylet áldozata lett.