Megvadultak a San Franciscó-i öböl oroszlánfókái

Oroszlánfóka
Oroszlánfóka
Vágólapra másolva!
Huszonnégy órán belül két súlyos oroszlánfóka-támadás is történt a San Franciscó-i öbölben, a területet le is zárták a látogatók előtt - közölte a Golden Gate National Park Service (NPS).
Vágólapra másolva!

A parkszolgálat Twitter-bejegyzése szerint az Aquatic Park-öböl még hétfőn is le lesz zárva, mivel "jelentések érkeztek egy agresszív tengeri emlősről, amely megharapott néhány úszót".

Egy illetékes szerint pénteken az ágyéka környékén harapott meg egy férfit egy oroszlánfóka. Az úszó nagyon súlyos sérülést szenvedett, és azonnal kórházba kellett szállítani. Huszonnégy órán belül ez volt a második eset a népszerű öbölben, ahol csütörtökön a jobb felkarján harapott meg egy oroszlánfóka egy férfit, aki az Aquatic Park területén kívül úszott. A rendőrség szerint a férfi sok vért vesztett, és miután a helyszínre elsőként kiérkező hatóságok ellátták, kórházba vitték.

Oroszlánfóka Forrás: AFP

A Golden Gate NPS figyelmeztetéseket helyezett ki a strandon. A parkszolgálat emberei szerint az oroszlánfóka-támadások nagyon ritkák. Utoljára nagyjából 11 évvel ezelőtt történt hasonló eset. Az amerikai Nemzeti Óceán- és Légkörkutató Hivatal (NOAA) szerint az oroszlánfókák viselkedése kiszámíthatatlan, az állatok hamar agresszívvá válnak, ha megzavarják őket, betegek vagy a borjaikat védik.