Cápa támadt a búvárra, váratlan helyről jött a segítség

bálna, cápa, támadás
Vágólapra másolva!
Vérszomjas tigriscápa támadt rá a búvárkodó tengerbiológusra, a tragédiát végül az akadályozta meg, hogy egy 22 000 kilogrammos hosszúszárnyú bálna közbeavatkozott.
Vágólapra másolva!

A 63 éves kutató, Nan Hauser a Cook-szigeteknél búvárkodott, amikor az eset történt. Az állat először a fejével igyekezett felfelé nyomni a tengerbiológust, majd mellúszójával óvta őt a közelben ólálkodó tigriscápától, amely ugyancsak megtermett volt és könnyen levadászhatta volna a tudóst.

Valódi csapatmunkáról beszélhetünk, ugyanis a közelben volt egy másik bálna is, amely fenyegető csapkodással próbálta elriasztani a vérszomjas tengeri ragadozót.

Nun Hauser az IFL Science tudományos portálnak elmondta, 28 éve van a pályán, de ilyet még nem látott. Ennek ellenére nem példa nélküli, hogy a hosszúszárnyú bálnák másik fajba tartozó egyedeket védelmeznek. 2009-ben például megfigyelték, hogy egy bálnapár egy csapdába került fókát védett meg a rá támadó gyilkos bálnáktól. Mint kiderült, ilyenfajta védelmező viselkedésből 1951 és 2012 között 100-at is feljegyeztek a kutatók.