A DNS-t is kiszagolják a keresőkutyák

Anti-drug customs control with dog at the bus station of Charles de Gaulle airport. Anti-drug Charles de Gaulle airport amsterdam arręté aéroport BOMB bombe BUS BUS STATION cannabis chien compartiment ŕ bagages controlled contrôlé douane customs control d
A bus coming from Amsterdam is stop and controlled by Anti-drug customs control at the bus station at Charles de Gaulle airport before letting passengers take their flight. The detection dog or sniffer dog, trained to detect drugs as cannabis is working and using its senses to detect any drugs in suitcases that were taken out of the luggage compartment. Paris, France - June 20, 2016. Un bus venant d'Amsterdam est arręté et contrôlé par les services douaniers anti- drogue ŕ la station de bus ŕ l'aéroport Charles de Gaulle avant de laisser les passagers prendre leur vol. Le chien de détection ou chien renifleur, formé pour détecter les drogues comme le cannabis est en train de renifler les valises sorties du compartiment ŕ bagages pour détecter si de la drogue est contenue dans une ou plusieurs valises. Paris, France - 20 juin 2016.
Vágólapra másolva!
Az izzadság mellett az izolált DNS-t is képesek kiszagolni a személykereső kutyák.
Vágólapra másolva!

Egy kétéves kutatás során sikerült német kutatóknak bebizonyítaniuk, hogy az izolált DNS is megbízhatóan alkalmazható a speciális kutyák bevetésénél. A Lipcsei Egyetem csütörtöki közlése szerint az ilyen eredmények a bíróságon is megállják a helyüket.

Akár bizonyítékként is felhasználhatók eredményeik Forrás: Hans Lucas/Simon Guillemin / Hans Lucas/Simon Guillemin

A Lipcsei Egyetem Igazságügyi Orvostani Intézete és a Szász Rendőri Főiskola projektjében a kutatók DNS-t nyertek ki emberi vérből, és azt szagoltatták meg a kutyákkal.

"Az esetek 98 százalékában felismerték a szagnyomot" – mondta Carsten Babian szakértő. A kutatók hét állattal összesen 675 vizsgálatot végeztek el.

A nyomozók számára ez hatalmas siker.

Az eredmények a jövőben bizonyítékként használhatók a büntetőeljárások során

– emelte ki Leif Woidtke, a Szász Rendőri Főiskola vezetője.

A személykereső kutyák többek közt abban segíthetnek, hogy rekonstruáljanak egy tetthelyet, és dokumentálják egy gyanúsított jelenlétét a helyszínen.