Másfél méter hosszú szalagféreg volt a sushi kedvelő ember testében

2018.01.19. 09:03

Egy kaliforniai férfiből, aki minden nap sushit fogyasztott, egy 5 láb hosszú, azaz több mint másfél méteres szalagférget távolítottak el a testéből. Az esetet a kezelőorvosa, Dr. Kenny Bahn osztotta meg a honlapján.

Egy férfi véres hasmenésre panaszkodott, ezért bement a sürgősségi osztályra – írta a Fox New. A sürgősségi osztályon kezdetben szkeptikusak voltak, amikor az ember ragaszkodott hozzá, hogy hívjanak egy rezidens a Regionális Orvosi Központból.

Szerettem volna férgeket kezelni, amíg meg nem láttam az önét – írja az eset kapcsán az orvos a honlapján.

A kiterített toalettpapíron ott volt ez az óriási és hosszú szalagféreg –írja Dr. Bahn. Miután kibogoztuk és kiterítettük 5,5 láb hosszú, azaz több mint másfél méter hosszú volt.

A kiterített szalagféreg több mint másfél méter hosszú volt.Forrás: DR.KENNY BANH/THIS WON'T HURT A BIT

Az orvos elmondta, hogy a beteg azt mesélte, hogy úgy érezte, mintha a féreg mozgolódna benne, majd amikor a WC-n ült, előbújt. Aztán elkezdte eltávolítani a mozgó férget.

Dr. Bahan azt mondta, hogy megkönnyebbült, amikor kiderült, hogy csak egy szalagféreg volt. A beteg gyógyszeres kezelést kapott, hogy a féreg esetleges többi része is távozzon a testből.

A Betegség Ellenőrzési és Megelőzési Központ tavaly megjelentetett egy tanulmányt ami szerint az Alaszka partjainál fogott vadlazacokban lehetnek szalagférgek.

A kaliforniai páciens azt eset után azt mondta, hogy egyhamar nem igan fog enni lazacot.