A Versace nem használ többé állatprémeket

nyérc
A Nemzetközi Szőrmeszövetség csalódottságának adott hangot
Vágólapra másolva!
A Versace a jövőben nem használ fel állatprémet a termékeiben - jelentette be Donatella Versace egy interjúban, amelyet a The Economist című brit hetilap 1843 című magazinjának adott.
Vágólapra másolva!

A Versace is beáll a sorba

"Nem akarom, hogy állatokat öljenek meg ruhákért. Ez nekem nem tűnik helyénvalónak" - mondta a divatmárkát megalapító Gianni Versace húga, Donatella Versace.

A brit magazin szerint pálfordulásról van szó,

mert a milánói központú divatárucég honlapján még mindig hirdeti a valódi szőrméből készült termékeket.

Donatelle Versace, a világhírű divatcég feje bejelentette, hogy a jövőben nem használnak állati prémeket Forrás: Pinterest

Az állatprém elutasításával a Versace-ház olyan divatgurukhoz csatlakozik, mint Giorgio Armani,

aki 2016-ban belépett a Fur Free Alliance-be, a Szőrmementes Szövetségbe. Nemrég a Gucci is kivonta kínálatából a valódi szőrmét. Nem használja fel az állatok bundáját Calvin Klein, Hugo Boss és Ralph Lauren sem.

Heves bírálatok érték állatvédők részéről a Versacét

A LAV olasz állatvédő szervezet adatai szerint világszerte évente 95 millió állatot ölnek meg a prémjéért, főleg Európában és Kínában.

A divatipar egyik kedvenc szőrmeállata a nyérc Forrás: Phys.org

A szervezet nemrég elindította Animal Free Fashion nevű programját,

amely erkölcsi elismerésben részesíti az állati termékeket elutasító vállalatokat,

és a kezdeményezésnek nagy sikere van. Világszerte 750 kiskereskedelmi cég, köztük a Hugo Boss, a Yoox Net-a-Porter és Stella McCartney csatlakozott egy másik kezdeményezéshez, a Fur Free Retailerhez.

A Versace is csatlakozik az állati prémek felhasználását elvető divatcégek táborához Forrás: Gevril Group

A Versacét eddig heves bírálatok érték olyan állatok bundájának a felhasználásáért, mint a vidramenyét (nyérc) vagy a nyestkutya.

Csalódott a Nemzetközi Szőrmeszövetség

A Versace egy nagy befolyású divatház, a túlzó csillogás szimbóluma, amelynek döntése a valódi szőrme mellőzéséről jelentős előrelépés - állapította meg az állati prémekkel folytatott kereskedelem teljes beszüntetéséért küzdő nemzetközi szervezet, a Humane Society International.

Lehet, hogy a nercbundának végleg meghúzták a lélekharangot Forrás: YouTube


A Nemzetközi Szőrmeszövetség csalódottságának adott hangot.

A Nemzetközi Szőrmeszövetség csalódottságának adott hangot Forrás: YouTube

A szőrmegyártók szerint a nagy divatházak többsége továbbra is használni fogja az állati prémet, mert tisztában van azzal, hogy "egy természetes termékről van szó, amelyet felelős módon állítanak elő".