Ritka dinoszaurusz-csontvázat árvereznek el

Vágólapra másolva!
Akár 1,8 millió euróért (560 millió forintért) is elkelhet egy ritka, nem azonosított fajú dinoszaurusz csontváza egy júniusi párizsi árverésen - közölte az aukciót szervező cég.
Vágólapra másolva!

A csaknem 9 méter hosszú, szokatlanul teljes, mintegy 70 százalékban fennmaradt csontváz egy húsevő dinoszaurusz maradványa lehet - írja az MTI. Az őshüllőnek üreges csontjai, lábain pedig három ujja volt, de olyan vonásokkal is rendelkezett, amelyek nem illenek az eddig ismert dinoszauruszokra - mondta el az Aguttes aukciósház paleontológus szakértője, további részleteket azonban nem árult el.

A csontvázat jelenleg Lyonban mutatják be a lehetséges vásárlók - múzeumok és magángyűjtők - számára. Az aukciót június 4-én rendezik meg Párizsban. A várakozások szerint 1,2-1,8 millió euróért (370-560 millió forintért) is elkelhet a különleges darab.

A csontvázat 2013-ban Wyomingban találták, egy brit üzletember tulajdona. Az aukcióhoz az Eiffel-torony első szintjén állítják ki a csontvázat. A potenciális vásárlók euróban és bitcoinban is licitálhatnak rá.