Átmentek a hazugságvizsgálaton az ufót látott űrhajósok

UFO
UFO a felette megnyíló időkapuval
Vágólapra másolva!
Csaknem fél évszázada borzolja a kedélyeket a másodikként Holdra szállt űrhajós, Buzz Aldrin kijelentése, aki azt állítja „ufókat" látott a Holdon. Aldrin után több más úrhajós, például Al Worden is hasonló tapasztalatokról számolt be. A szakemberek most a legmodernebb berendezésekkel vizsgálták meg ezeket az állításokat.
Vágólapra másolva!

A most 88 éves Edwin „Buzz" Aldrin állítólag átment hazugságvizsgálaton, miután az 1969-es történelmi holdmisszió után visszatérve arról számolt be, hogy „idegenekkel" találkozott a Holdon.

Aldrin ufókalandja

A későbbi interjúkban Aldrin azt mondta:

Az igazságra a mai napig nem derült fény, de a történet erős ütőkártya az ufóhívők kezében.

Az Apolló-11 személyzete (balról jobbra), Neil Armstrong, Michael Collins, és Edwin Aldrin Forrás: NASA

Hangelemzés

Aldrin nemrég egy olyan teszten vett részt, amely Al Worden, Edgar Mitchell és Gordon Cooper űrhajós beszámolóit elemezte.

Ilyesfajta ufókat észlelhettek a pilóták Forrás: Wikipedia

Az asztronauták rögzített interjúit a legmodernebb technikával vizsgálták meg az Albanyban lévő Bioakusztikai Biológiai Intézetben. A kutatók elemezték az űrhajósok hangmintáit, miközben az idegenekkel való találkozásaikról beszéltek.

A szakemberek azt állítják, hogy eredményeik igazolják azt, hogy az űrhajósok beszámolóikban teljesen meg voltak győződve arról az állításukról, miszerint az idegenek valódiak voltak,

írta a Daily Star.

Meggyőződésük szerint igazat mondtak

A 86 éves Al Worden, az Apollo-15 pilótája tavaly számolt be a Good Morning Britain műsorában, hogy földönkívülieket látott a küldetése folyamán. Az elemzésbe ezenkívül bevonták a két már elhunyt asztronauta, Edgar Mitchell és Gordon Cooper korábban rögzített interjúit.

Egy állítólagos ufoészlelés (nem az űrhajósoké) Forrás: YouTube

Mitchell (Apollo-14) egy 2009-es interjúban állította, hogy több ufót is látott. Cooper korábban említette, hogy megpróbált üldözni egy objektumcsoportot.

A Daily Star szerint a tesztek kimutatták, hogy

mindkét pilóta hitt abban, hogy az igazat mondja.

Maga az alkalmazott vizsgálati technika még szigorúan titkos, ezért arról nem sokat tudni, de egyes hírek szerint megbízhatóbb, mint a jelenleg használt hazugságvizsgáló tesztek.