Először sikerült Ázsián kívül pettyes baglyot tenyészteni

2018.05.17. 13:32

A csehországi Zlin állatkertjének először sikerült tenyészetnie Ázsián kívül pettyes baglyot, a Strix nembe tartozó ritka fajt.

A közepes méretű pettyes bagoly (Strix seloputo) Délkelet-Ázsia erdeiben őshonos. Romana Bujackova, az állatkert szóvivője közölte, hogy április 15-én születtek meg a pettyesbagoly-fiókák és azóta is jól vannak szüleik gondozásában - írja az MTI.

A zlini állatkert négy pettyes baglyot kapott augusztusban egy indonéziai állatparkból. A nőstény két tojást rakott, a szülőknek tökéletesen sikerült az első költés. A család a tenyészházban van és a közönségnek még nem mutatták be őket. A látogatók csak a másik bagolypárt tekinthetik meg etetés idején - mondta Václav Straub zoológus.

Forrás: Wikimedia Commons

A zlini állatkert legutóbb arról vált híressé, hogy először sikerült tenyésztenie az ázsiai esőerdőkben őshonos nagy szarvascsőrű madarat (Buceros bicornis), amely igen ritka Európában. Az állatkert a ritka madárfajok, mint a keselyűk, a szarvascsőrű madarak és a gólyák egyik csúcstenyésztője a világon.