Titkolják, miért szálltak meg az FBI emberei egy csillagvizsgálót

Az SSO
Vágólapra másolva!
Egyelőre nem tudni, miért szálltak meg az FBI emberei egy új-mexikói csillagvizsgálót. Az épületet teljesen kiürítették, csak az ügynökség munkatársai tartózkodhatnak a közelben. Az összeesküvés-elméletek hívei szerint az obszervatórium munkatársai valami olyasmire bukkanhattak, amire nem lett volna szabad.
Vágólapra másolva!

Az ügy azért is érdekes, mert a szóban forgó csillagvizsgáló, a Sunspot Solar Observatory (SSO) feladata nem távoli csillagok vagy bolygók, hanem a Nap kutatása. Ezt a tudományos munkát azonban az elmúlt hetekben fel kellett függeszteni, miután a szövetségi nyomozóiroda emberei szó szerint megszállták a környéket – adta hírül az Independent.

Az obszervatórium weboldala sem árul el sok információt, mindössze annyit közöl, a működést

határozatlan időre fel kellett függeszteni.

A helyi rendőrség szerint az ügynökök Black Hawk helikopterekkel érkeztek a helyszínre, majd az egész csillagvizsgáló környékét megszállták. A helyi seriff sem tudta kommentálni az esetet, annyit közölt csupán, hogy valami jelentős dolog történhetett, ha az FBI-t is be kellett vonni a vizsgálatba.

Az obszervatórium munkatársainak sem mondtak semmit a kiürítés során, így ők is csupán a sötétben tapogatóznak a konkrét okokat illetően.

Az SSO Forrás: Wikimedia Commons

Ufót láthattak?

Az ügyet körüllengő titokzatosság – ahogy az ilyenkor lenni szokott – az összeesküvés-elméletek híveinek fantáziáját is megmozgatta, egy YouTube-csatorna egyenesen azt állítja, a csillagvizsgáló kutatói véletlenül egy idegen űrhajót vehettek észre, ezért kellett a vizsgálatokat azonnal leállítani.

Érdekesség, hogy az SSO mindössze 200 kilométerre fekszik az 1947-es legendás roswelli ufószerencsétlenség helyszínétől.