Albínó ikrei születtek a fekete házaspárnak

albínó, fekete albínó, albinizmus
Vágólapra másolva!
Már két éve, hogy a színes bőrű házaspárnak albínó gyerekei születtek, a család még mindig kapja a gúnyos megjegyzéseket – írja a Metro.
Vágólapra másolva!

Nolan és Savannah Lewis kétéves színes bőrű ikrek, azonban

albinizmussal születtek, így bőrük jóval világosabb a szüleikénél.

A szülők, Christin és Russell pedig évek óta gúnyos és bántó megjegyzések tárgyai: folyamatosan felteszik nekik a kérdést, hogy örökbe fogadták-e a gyerekeket, esetleg béranyát bíztak meg. A legrosszindulatúbb komment pedig az, amikor

Christin hűségét kérdőjelezik meg az emberek.

Az albinizmus nemcsak az ikrek bőrszínét érinti: a napfényre is érzékenyebbek, így mindig védeni kell őket a közvetlen napfénytől, és napszemüveget kell viselniük, amikor kimennek a szabadba.

A családot az utcán is folyamatosan megbámulják, amihez a szülők már hozzászoktak, a gyerekek viszont szerencsére még semmit sem vettek észre ebből. Ennek ellenére a szülők úgy döntöttek, hogy

valószínűleg magántanulók lesznek

ahelyett, hogy iskolába járnának.

"Meg akarjuk védeni őket a nem kívánatos figyelemtől. Azt akarjuk, hogy szépnek érezzék magukat, és hogy tudják, bármit elérhetnek, amit csak akarnak" – nyilatkozta Christin.

Az albinizmus (latin albus: „fehér" szóból) a színanyag képződésének veleszületett zavara, mely csökkent vagy hiányzó pigmentációban nyilvánul meg. Nemcsak az emlősöket érinti, hanem az állatvilágban is előfordul.

A melanin nevű festékanyag hiánya előfordulhat a bőrben, a szőrzetben és a szemben egyszerre vagy külön-külön. Az albínók bőre tejfehér, hajuk fehér, szemük pedig pirosas. Ez az örökletes rendellenesség minden rassznál megfigyelhető és gyakran jár együtt a szem különböző elváltozásaival.