Kannibáldrogot fecskendezett magába, kis híján leolvadt a húsa

2019.02.14. 13:07

Borzalmas sérülésekkel szállítottak egy brit nőt kórházba, miután a „krokodilként” vagy „zombidrogként” hírhedtté vált dezomorfint magába fecskendezte.

Egyre nagyobb problémát jelent Európa középső és keleti felén az olcsó, ám a heroinnál 3-4-szer erősebb dezomorfin terjedése. Egy 2011-es statisztika szerint csak Oroszországban 20 000 szerhasználót tartottak számon.

Nem véletlenül nevezik sokan krokodildrognak a készítményt: használata iszonyatos fekélyeket idéz elő, nem egyszer amputálni kellett az elképesztő mértékben sebesedő végtagokat. E borzalmas „mellékhatás” miatt kapta a kábítószer a „krokodil” nevet.

Ugyan a kannibáldrog a Szovjetunió összeomlása óta jelen van a feketepiacon, Európa nyugati felén nem terjedt el. Ezért is keltette fel a média érdeklődését annak a brit asszonynak az esete, aki a drog okozta sérülések miatt fordult orvoshoz.

A 41 éves Emma Davies kezeit, lábait, valamint fejét is fekélyek és tályogok borítják, bőre csúnyán elszíneződött. Mint kiderült, a nő a hírhedt krokodilt fecskendezte az ereibe. Nagy-Britanniában annyira ismeretlen ez a kábítószerfajta, hogy a szakértők eleinte azt sem tudták, hogyan kezelhetnék a pácienst.

Égési sérülések borítottak, pedig nem égettem meg magam, magától keletkeztek – nyilatkozta Davies a Sun című brit lapnak. A nő a dezomorfint benzinnel keverte, ami csak tovább súlyosbította az amúgy sem rózsás helyzetet.

Davies fájdalomcsillapítókat kap, és kórházban kezelik. Orvosai szerint ugyanakkor van esély a felépülésére.

Erősebb gyomrú olvasóink a krokodildrog hatásait az alábbi linkre kattintva szemlélhetik meg.

(Sun)