A horrorba illő, vérszomjas pók még a kutatókat is sokkolta

madárpók
Békára vadászó madárpók
Vágólapra másolva!
Oposszumot is képes megölni egy madárpók. A különleges esetet az Amazonas-vidéken, Peruban figyelték meg amerikai kutatók.
Vágólapra másolva!

"Hihetetlen volt és sokkoló, el sem tudtuk hinni, amit látunk" - mondta Michael Grundler, az amerikai Ann Arborban lévő Michigani Egyetem biológusa. A kutató munkatársaival korábban már megfigyelt nagyobb méretű pókokat, amint kisebb állatokat, például békákat fogyasztanak.

De olyan pókot találni, amely emlőst eszik, nagyon meglepő - fogalmazott.

A tudósok a tenyérnyi madárpókra (Pamphobeteus sp.) és áldozatára véletlenül bukkantak egy éjszakai terepszemle során Peru egyik esőerdejében. A pók először a nyakánál fogva tartotta az oposszumot, a gerinces mintegy 5 percen át még enyhén mozgott. Azután a pók egy fához vonszolta az áldozatot, majd miután észlelte a kutatók jelenlétét, eltűnt.

Békára vadászó madárpók Forrás: University Michigan

A tudósok azért kutatják a pókokat, hogy többet megtudjanak az Amazonas-vidék táplálékláncairól és nagy faji sokszínűségéről. Láttak már pókokat halevés közben, mellső lábaikkal elpusztult hüllőt magukhoz szorítani, és látták már azt is, amint kígyót fejeztek le és nyúztak meg.