Debreceni Egyetem Műszaki Kar - elismert minőség

Vágólapra másolva!
Felsőoktatási Minőségi Díjban részesült a Debreceni Egyetem Műszaki Kara. Az elismerést az október 26-án rendezett ünnepségen vehette át Szűcs Edit dékán.
Vágólapra másolva!

Az 5. alkalommal odaítélt Felsőoktatási Minőségi Díjat 2011-ben a Debreceni Egyetem Műszaki Kara érdemelte ki. Az elismerést Dux László helyettes államtitkár adta át Budapesten.

Az évente odaítélt Felsőoktatási Minőségi Díjjal azoknak a felsőoktatási intézményeknek teljesítményét ismeri el a kormány, amelyek eredményesen alkalmazzák a minőségirányítási rendszert, ennek részeként folyamatos, stratégiai jellegű minőségfejlesztést valósítanak meg. További elvárás, hogy az Európai Minőségi Díj követelményrendszerével összhangban támogassák az önértékelésen alapuló minőségfejlesztést, folyamatosan figyelemmel kísérjék és értékeljék a szolgáltatásaikat igénybe vevő partnerek elégedettségének alakulását.

Az elmúlt tanévben hat pályázat érkezett a Nemzeti Erőforrás Minisztériumba, kettőt felsőoktatási intézmény, négyet pedig felsőoktatási intézmény szervezeti egysége nyújtott be. A pályázók közül a legmagasabb, Felsőoktatási Minőségi Díjat szervezeti egység kategóriában 2011-ben egyedüliként a Debreceni Egyetem Műszaki Kar érdemelte ki.

"Ebben az évben kizárólag a Műszaki Kar pályázott a Debreceni Egyetemről. 2008-ban pályáztunk először kisebb megmérettetésre, hogy felkészülhessünk a mostanira: három éve az Észak-alföldi Regionális Minőségi Díjat nyertük el a karral. Hallgatóink száma jelentősen emelkedik, egyre magasabb ponthatárral jutnak be hozzánk a fiatalok, akiknek a legújabb technikáknak megfelelően a legjobb körülményeket próbáljuk biztosítani. A Dunától keletre olyan képzésekben szeretnénk az élen járni, amelyek csak nálunk találhatóak meg, ilyen például az építész mesterszakunk, jelenleg zajlik a műszaki menedzser és településmérnök mesterképzések akkreditációja, a gépészmérnök szakunkat pedig szeretnénk minél hamarabb angolul is akkreditálni. Munkaerő-piaci méréseinket folyamatosan végezzük, tárgyalunk a cégvezetőkkel, hogy valóságos igények alapján alakítsuk ki a kar oktatási kínálatát" - ismertette a Műszaki Kar érdemeit és céljait Szűcs Edit dékán az október 26-ai ünnepélyes díjátadón.