Megkezdte működését az MTA és a Debreceni Egyetem Közszolgáltatási Kutatócsoportja

Vágólapra másolva!
Ez év januárjában öt évre szóló támogatás keretében kezdte meg működését a Magyar Tudományos Akadémia és a Debreceni Egyetem Közszolgáltatási Kutatócsoportja.
Vágólapra másolva!

Az elmúlt évben a Magyar Tudományos Akadémiától kutatócsoporti támogatást nyert Horváth M. Tamás tanszékvezető egyetemi tanár (Pénzügyi Jog és Közmenedzsment Tanszék) "Területi közszolgáltatások szabályozásai" című kutatási tervével.

A kutatás - figyelemmel a közszektor kelet-közép-európai sajátosságaira - a területi szervezésű közszolgáltatások széles körét rendszerezi. Fő területei a hálózatos infrastruktúra, a közüzemi szolgáltatások, a közoktatás, az egészségügyi ellátás és a kapcsolódó biztosítási rendszer, a szociális ellátás, a terület- és településrendezés valamint -fejlesztés mellett a hatósági igazgatás, mint szolgáltatás és a közrendészet különböző ágai. A kutatás egységesen modellezni kívánja a szerteágazó területek fejlődési modelljeit és eszközrendszeri változatait, mint közösségi területi szolgáltatásszervezést.

A kutatócsoport tagjai: Horváth M. Tamás, Balla Zsuzsanna, Csűrös Gabriella, Szilágyi Bernadett, Varga Judit és Andrási Tünde.

További információk a kutatócsoport munkájáról a következő oldalon érhetők el.