A Harmat Kiadó

"Amint hogy a tudomány buzgóság nélkül gyümölcstelen, így a buzgóság tudomány nélkül veszedelmes" - figyelmeztet Köleséri Sámuel, puritán prédikátor a XVII. századból.

Kiadónk akár egyik kiadványának e fenti részletét is választhatná mottójául - ha merné. Ugyanis a tudományt buzgósággal ötvözni, azaz megőrizni a hit személyességét egyszersmind az igényességet is, elkerülni a száraz színvonalasságot és a felületes kegyeskedést egyaránt - szinte megvalósíthatatlan. Nem állítjuk, hogy kiadónk elérte volna ezt a célt, de erre törekszik.

A Harmat Kiadói Alapítvány 10 éve alakult egyetemista diákok kezdeményezésére.
Eddig 100 kötetünk jelent meg felölelve a gyermekkönyvektől az egyetemi tankönyvekig terjedő spektrumot, az alábbi kategóriákban:

Ember és kapcsolatai (önismeret, pszichológia, család,  életkérdések)
Kultúra és Tudomány
Életrajz, napló
Esszék, széppróza
Hitéleti könyvek
Biblia Ma sorozat
Teológia
Fiataloknak, gyermekeknek

Néhány sikertörténet:

- Ferenczi Andrea: Genetika - Génetika című könyvünk az idei nemzetközi könyvfesztivál alkalmára angol nyelven is megjelent egy brit kiadóval közösen.

- "Szép Magyar Könyv" különdíjas könyvünk: Visky András: Aranylevél (Verses mesés kalendárium gyermekeknek) Bátki László Illusztrációival.

- Legnagyobb példányszámban eladott könyvsorozatunk (125 000 példány felett) Dr. Ross Campbell Gyermeknevelési sorozata:

Életre szóló ajándék
Nehéz évek
Szülői hivatás
Dühöngő ifjak
Óvjuk őket – Gyermekeink kábítószerveszélyben)

- Ferenczi Andrea: Arcok és szerepek. Neves magyar színészekkel megjelentetett interjúsorozatunkat 3 hónap után újból kellett nyomtatni.

- Előkészületben levő egyetemi tankönyvünk:
Em. Griffin: Bevezetés a kommunikációelméletbe.

A könyv bemutatójára a szerző szeptember első hetében Budapestre érkezik. Pontos értesítést küldünk a hírlevelünkre feliratkozóknak.

Kérjük, tájékozódjon könyveinkről a www.harmat.hu honlapunkon, ahol újdonságainkról, az egyes kötetek sajtóvisszhangjáról is tájékozódhat, és ahol várjuk könyveinkkel kapcsolatos véleményét, javaslatait is.

Harmat Kiadó
1114, Budapest, Bukarest u. 3.
Telefon: 466-9896, 372-0099
Email: harmat@harmat.hu
Internet: www.harmat.hu
Ügyvezető igazgató: dr. Herjeczki Kornél