A kevés étel jobban fogyaszt, mint a zsírszegény

Vágólapra másolva!
A mesterségesen zsírszegényé tett ételek nem karcsúsítanak olyan jól, mint a kis adagok - állapította meg a dallasi központú Amerikai Szívbetegek Társasága a Circulation című szakfolyóirat legújabb számában.
Vágólapra másolva!

Az ebből következő tanács pedig, történetesen az, hogy együnk kevesebbet, ellentétes az amerikai kormány korábbi állásfoglalásával, amely az 1990-es években felszólította az élelmiszeripart, hogy minél több terméket készítsen zsírszegényen vagy teljesen zsírtalanul.

Mint a Wall Street Journal megállapította, az Egyesült Államokban jelenleg több mint ezer olyan különféle élelmiszer kapható, amelyeknek zsírtartalmát csökkentették, a túlsúlyosság azonban továbbra is komoly problémát okoz a lakosság körében. Ennek fő oka pedig a fogyasztott ételek mennyisége.

Nem jó ugyanis egyszerre egy egész doboz fagylaltot elfogyasztani, még ha az zsírszegény is - mutatott rá Judith Wylie-Rosett, a New York-i Albert Einstein Orvosi Kollégium munkatársa.

A professzor asszonynak a gyakran alkalmazott 13 zsírpótló anyag közül különösen egy okoz gondot, az olestra. Ez a főleg burgonyachip készítéséhez használt anyag ugyanis megakadályozza az A, az E és a K vitamin felszívódását a szervezetbe.

Korábban
Mini, de finom
A gyakori, kisebb étkezések sokkal egészségesebbek a megszokott reggeli-ebéd-vacsora étkezési rendben fogyasztott étkeknél.