Az ebből következő tanács pedig, történetesen az, hogy együnk kevesebbet, ellentétes az amerikai kormány korábbi állásfoglalásával, amely az 1990-es években felszólította az élelmiszeripart, hogy minél több terméket készítsen zsírszegényen vagy teljesen zsírtalanul.
Mint a Wall Street Journal megállapította, az Egyesült Államokban jelenleg több mint ezer olyan különféle élelmiszer kapható, amelyeknek zsírtartalmát csökkentették, a túlsúlyosság azonban továbbra is komoly problémát okoz a lakosság körében. Ennek fő oka pedig a fogyasztott ételek mennyisége.
Nem jó ugyanis egyszerre egy egész doboz fagylaltot elfogyasztani, még ha az zsírszegény is - mutatott rá Judith Wylie-Rosett, a New York-i Albert Einstein Orvosi Kollégium munkatársa.
A professzor asszonynak a gyakran alkalmazott 13 zsírpótló anyag közül különösen egy okoz gondot, az olestra. Ez a főleg burgonyachip készítéséhez használt anyag ugyanis megakadályozza az A, az E és a K vitamin felszívódását a szervezetbe.
Korábban
Mini, de finom
A gyakori, kisebb étkezések sokkal egészségesebbek a megszokott reggeli-ebéd-vacsora étkezési rendben fogyasztott étkeknél.