ORIGO24 órakomment.huvidea[freemail]

[origo] tudomány> élő világ

Haditechnika
Mindentudás Egyeteme
Kvízpart
Repülés
Szótár
Vendégszoba
Videa
hirdetés
betöltés folyamatban ...

Korábbi főhíreink

Forrás: Grace Pryor és David Hu/New York UniversityVálasz egy sikamlós kérdésre: miként csúsznak a kígyók?Régóta talány, mi teszi képessé a siklókat és kígyókat arra, hogy tükörsima felületeken is rendkívüli könnyedséggel haladjanak.

Fotó: Szabó PálMiért mások az ősz színei Európában, mint Amerikában? Ősszel a falevelek színe nem egyforma a világ különböző tájain. Európában jórészt sárgák, míg az Egyesült Államokban, valamint Kelet-Ázsiában ragyogó vörös színben pompáznak.

Forrás: ELTETöbb száz új fajra leltek a Himalájában Egy évtizedes expedíciósorozat nyomán több mint 350, a hegyvonulatok által szinte teljesen elzárt, nehezen megközelíthető régióban korábban ismeretlen fajt fedeztek fel Kelet-Himalájában. Képek.

Hatalmas húsevő növényt fedeztek fel A húsevő növények hatalmas, új képviselőjét fedezték fel a Fülöp-szigetek központi fennsíkján. A kancsókák legnagyobbjai közé tartozó faj akkora, hogy még patkányokat is képes csapdába ejteni.

Forrás: [origo]Változik az EU halászati politikája Drasztikus változásokat tervez az Európai Bizottság a halászati politikában az elkövetkezendő néhány évben.

Forrás: [origo]Hangyaszaggal álcázza magát egy poloska A meleg éghajlaton élő akáciafákat a rajtuk élő hangyák védik meg a növényevő állatoktól, főként a rovaroktól. Az Amerikai Ökológiai Társaság éves gyűlésén azonban meglepő fölfedezésről számoltak be a kutatók.

Forrás: ELTEMegnyílt az Északnyugati-átjáró, egyesültek a bálnacsapatok A több mint százezer év után megnyílt Északnyugati-átjárót használva egyesültek a grönlandi bálnák korábban egymástól elzárt populációi.hirdetés

Mindentudás Egyeteme 2.0

Olvasnivaló

Ronaldo árulja fényűző madridi villáját Másfél milliárd forintba kerül, van benne hét hálószoba és két úszómedence.
Fotó: Hajdú D. András [origo] A gyümölcskatasztrófa elmarad A méhek nem vészelték át az extrém márciust, barackból kevesebb lesz.
Forrás: Ruben van der Vleuten Saját útját filmezte végig egy csomag Minikamerát és intelligens vezérlést szerelt postai csomagjába egy brit szaki.

Partnerek

Forrás: AFP Forrás: MTI