Majdnem katasztrófába torkollott a szafari

kafferbivaly
A kafferbivalyok az afrikai szavannák legnagyobb testű állatai közé tartoznak
Vágólapra másolva!
Akkor jó a szafari, ha izgalmas. De lehet, hogy a dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban oroszlánokat nézegető turisták elengedték volna azt az élményt, amikor egy oroszlánok elől menekülő bivalycsorda majdnem összetörte az autójukat.
Vágólapra másolva!

A menekülő bivaly veszélyesebb lehet, mint az oroszlán

A kafferbivalyok Afrika legnagyobb és legerősebb növényevő állatai közé tartoznak. Ennek ellenére az oroszlánok rendszeresen vadásznak fiatal, legyengült, a csordától elszakadt bivalyokra. Az egészséges, csordába verődött felnőtt bivalyok ellen kevés az esélyük, néha azonban így is próbálkoznak.

A kafferbivalyok az afrikai szavannák legnagyobb testű állatai közé tartoznak Forrás: Elter Tamás

A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban rögzített videón két hím oroszlán áll lesben zsákmányra várva. Hirtelen feltűnik egy bivalycsorda, amely gyanútlanul közeledik a ragadozók felé.

Az oroszlánok támadásba lendülnek, a megriadt bivalyok fejvesztve menekülnek. A menekülési útvonalat azonban elállja egy rossz helyen lévő autó.

A bivalyoknak egy autó sem jelent akadályt, elsodorják az útból és kis híján fel is borítják. Szerencsére – a beszámolók szerint – az autó utasainak az ijedtségen túl más bajuk nem lett.

Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.