Fejbe rúgta a kölyköt a feldühödött zebra

zebra
Zebrák a dél-afrikai Elan remészetvédelmi parkban
Vágólapra másolva!
Sok ember hajlamos békés állatoknak tartani a növényevőket, pedig köztük sem ritka az agresszivitás. A dél-afrikai Kruger Nemzeti Parkban rögzített videón látható zebrákat úgy feldühítették a köztük lábatlankodó varacskosdisznó-kölykök, hogy az egyiket egy rúgással leterítették.
Vágólapra másolva!

Nem is annyira jámborak a növényevők

Az ember azt gondolná, hogy a növényevő állatoknak csak a ragadozóktól van félnivalójuk, más növényevőktől nem kell tartaniuk. Ez azonban tévedés.

A feldühödött zebra fejberúgja a varacskos disznó malacot Forrás: Kruger Sightings


A leghírhedtebb ilyen szempontból a víziló, amely egyáltalában nem az a békés behemót, amilyennek első pillantásra látszik. Az Origo is több alkalommal adott már hírt arról, amikor vízilovak más állatokat vagy embereket támadtak és öltek meg.

Orszarvú sétál át a Krüger Nemzeti Park útján. Bizonyos helyzetekben egyes növényevők akár életveszélyessé is válhatnak Forrás: Elter Károly


De a zsiráfokat vagy a zebrákat sem kell félteni. A Kruger Nemzeti Parkban készített videofelvételen látszólag idilli jelenetet örökítettek meg.

Zebrák a dél-afrikai Elan remészetvédelmi parkban Forrás: Elter Tamás

Békésen legelésző zebrák, bivalyok és köztük játszadozó varacskosdisznó-kölykök láthatók a képeken.

Veszélyes érdeklődés

Hirtelen azonban drámai fordulatot vesznek az események. Valószínű, hogy a zebrák túl tolakodónak tartották a kis varacskos disznók érdeklődését és rúgásokkal fejezték ki nemtetszésüket.


Az egyik kölyköt olyan szerencsétlenül találta el az egyik zebra, hogy pont fejen érte a rúgás. Ráadásul a szédelegve magához térő kis állatot még a többiek is megkergetik. Ha túlélte az esetet, akkor biztos örökre megtanulta, hogy senkivel sem szabad túlzásba vinni a bizalmaskodást.
Az érdeklődők sok hasonló érdekes videót láthatnak a Kruger Sightings honlapon.