Agresszív fóka támadt a szörfösökre

Illusztráció
Vágólapra másolva!
Egy szörföst megharapott, egy másikat pedig leütött a deszkáról egy agresszív medvefóka Ausztrália legnagyobb városa, Sydney partjainál.
Vágólapra másolva!

A vasárnapi incidens után a megharapott szörfös karját meg is kellett műteni. „Azt gondoltam, nagyon menő dolog egy fókával úszkálni. Egyre közelebb úszott felém, nagyon gyors volt, majd hirtelen kiugrott a vízből, és megharapta a felkaromat” – mondta a megtámadott szörfös, Nathan Shepherd a Manly Daily nevű napilapnak. A férfi a szörfdeszkájával igyekezett kivédeni a fóka támadásait, szerencsére végül sikerült kijutnia a partra.

Nem Nathan Shepherd volt a fóka egyetlen áldozata, az állat egy órával az eset előtt egy másik szörfösre is rátámadt, őt azonban csak lelökte a deszkáról, de nem harapta meg. „Alám került, majd hatalmas erővel lelökött a szörfdeszkáról. A deszkán két harapásnyom is jól látható” – nyilatkozta a megtámadott szörfös az újságnak.

Illusztráció Forrás: Wikimedia Commons

Új-Dél-Wales állam törvényei szerint tilos 40 méternél közelebb menni egy felnőtt fókához, ha az a szárazföldön van. A vízben ez a távolság 10 méter. „Arra is figyelni kell, hogy soha ne tartózkodjunk a fóka és a víz között, ezzel ugyanis az állat menekülési útvonalának kellős közepén vagyunk” – mondta Shona Lorigan szakértő az AFP hírügynökségnek.

Ausztrália partjainál nem csupán a fókák okoznak gondot, hanem a cápák is. Egy nappal a fókatámadás előtt a tengeri ragadozó egy szörföst támadott meg a Byron-öbölnél.